Foredrag

Konference om pædagogisk forandringsledelse

Fonden for Entreprenørskab, Business Kolding, Kolding Kommune og Skolelederforeningen sætter sammen fokus på hvordan man som skoleleder kan lykkedes med, at skabe forandringer i skolens pædagogiske praksis. På konferencen bliver du klogere på forandringsledelsens sværeste og mest tidskrævende stjerne-disciplin, nemlig at få noget til at ske. Fokus er primært på forandringsledelse med innovation og entreprenørskab i skolen som eksempel og omdrejningspunkt.  

9.30 Ankomstkaffe

 

10.00 Anslag

Velkommen til Ledelse

Dorte Andreas næstformand i skolelederforeningen byder velkommen til skoleledelse og pædagogisk forandringsledelse.

Velkommen til Kolding.

Morten Bjørn Hansen, direktør ved Business Kolding om, hvilke kompetencer virksomhederne efterlyser og ser behov for i fremtiden. Endvidere om hvorfor det er vigtigt at eleverne allerede i folkeskolen arbejder med entreprenørskab og innovation.

Karen Mortensen Skolechef i Kolding Kommune, fortæller om Kolding Kommunes erfaringer og ambitioner om design og innovation og entreprenørskab

Velkommen til Innovation og entreprenørskab

Anders Rasmussen, chef for grundskole og ungdomsuddannelser i Fonden for entreprenørskab, om innovation og entreprenørskab i et ledelsesperspektiver.

 

 

10.30 Oplæg og workshop 1

At katalysere forandringer og få ting til at ske i hverdagen

Henrik Dresbøll fortæller, med udgangspunkt i bogen ”Få det til at ske” om fire enkle greb, der kan hjælpe med at få forandringer til at ske gennem fokus på at optimere betingelserne for ændringer af adfærd i organisationsforandringer. De fire greb lyder: Gå småt, gå bredt, gå hurtigt og gå igen. Det er ikke de store mål i forandringerne, der giver adfærden. Det er systemet, du bruger, der giver dig adfærden og dermed leder dig til de ønskede gevinster og handling med resultat.

Til foredraget bliver du introduceret til dette system og den ledelsestækning, der ligger bag - nemlig adfærdsledelse. Og du vil blive introduceret til en del cases, der konkret bruger adfærdsledelse til at katalysere forandringer og få ting til at ske i hverdagen. Alle kan nemlig blive adfærdsledere og katalysere forandringer - det er bare ikke alle, der ved det. 

 

12.00 Frokost

 

 

12.45 Velkommen til Volkerts Fylke

Iværksætter Jimi Kristensen fortæller om Volkerts Fylke, om at sætte ting i gang og at være med til at præge en by. Jimi fortæller også om de vigtigste ressourcer og kompetencer han trækker på, og et bud på hvordan de er blevet til.

 

 

12.55 Oplæg og workshop 2

Motiverende ledelse i spændingsfeltet mellem tradition og fornyelse

Franz Søes-Cybulski tager os med på en tankevækkende rejse ind i spændingsfeltet mellem tradition og fornyelse. Vi skal arbejde med den form for ledelse og lederskab, som inspirerer og motiverer mennesker og organisationer til et involverende samarbejde og samspil, som understøtter positive forandringer. Modet til at turde bringe sig selv i spil i lederrollen, kalder på en veludviklet selvindsigt samt en særlig evne til at omfavne det personlige lederskab med afsæt i de aktuelle organisatoriske realiteter og målsætninger.

Til foredraget bliver du introduceret til en ledelsestækning, som fremmer motivation, mening og resiliens i forandringsprocesser med afsæt i en kompleks og dynamisk forståelse af mennesker og organisationer.

 

 

14.25 Pædagogik og forandring i praksis

Jette Vestergaard giver os en stemme fra den pædagogiske praksis. Om at arbejde med I&E i et skoleudviklingsperspektiv set fra lærer – ildsjæle og lederperspektiv. Jette fortæller om at være del af en skolevision med udgangspunkt i at gøre innovation og entreprenørskab til en del af skolens hverdag.

 

 

14.50 Opsamling og videre perspektiver.

Ved Pernille Berg

 

 

15.00 Afslutning og tid til mingling

 

Henrik Dresbøll

Henrik er forfatter, foredragsholder og direktør. Han er uddannet cand.mag. i Kognitiv Semiotik fra Aarhus Universitet.

I 2011 var han medstifter af ét af Danmarks første adfærdsbureauer og er i dag direktør for rådgiverbureauet WElearn A/S, der bygger adfærdsforandringer med varig værdi. Han har gennem mere end 18 år arbejdet med kommunikation, forandring og adfærd for internationale brands, organisationer, styrelser og ministerier. Henriks vision er at bruge indsigt i adfærd til at skabe store resultater gennem små handlinger.

Henrik er forfatter til bogen ”Få det til at ske”, som handler om læring, ledelse og samarbejde. Tidligere har Henrik udgivet en bog om fiaskoer, og sidder i flere kulturbestyrelser.

 

Franz Søes-Cybulski

Franz er iværksætter, forfatter og direktør. Med en baggrund som Cand.mag. i psykologi og kommunikation fra RUC og en uddannelse som Gruppeanalytiker fra IGA København, er han i dag direktør i Transforma ApS og medstifter af The Social House ApS - fremtidens arbejdsplads. I mere end 17 år, har Franz hjulpet ledere, medarbejdere og organisationer i ind- og udland med at fremme effektivitet, bæredygtighed og sammenhængskraft med afsæt i et transformerende lederskab. Franz er desuden medforfatter til en række teaterstykker ved Det Kongelige Teater og Betty Nansen Teatret, samt idémand bag en kommende tv-serie Kagefabrikken (2022).

 

Pernille Berg

Pernille arbejder i dag som forskningsleder hos BLOXHUB, med udviklingen af bæredygtige bysamfund. Herudover er hun passioneret og har masser af erfaring indenfor ledelse, forskning, innovation og bæredygtighed. Pernille er desuden en af Danmarks dygtigste facilitatorer, og formår både at sikre et højt faglige vidensniveau og at få alle til at føle sig velkomne og godt tilpas.

 

Dorte Andreas:

Dorte Torp Andreas, nygenvalgt næstformand i Skolelederforeningen, tidligere skoleleder og lokalformand for Skolelederforeningen i Odense kommune, Master i Public Governance fra SDU. Dorte er særligt optaget af skoleledelse – herunder skoleledernes vilkår og mulighederne for at bedrive god skoleledelse der fremmer læring og trivsel hos eleverne.

 

Morten Bjørn Hansen

Direktør I Business Kolding. Morten har arbejdet med erhvervslivets vilkår siden har blev uddannet som økonom i 1999. Først som erhvervsjournalist på Berlingske Tidende, siden som redaktør i Dansk Arbejdsgiverforening og kommunikationsdirektør i Dansk Erhverv inden han kom til Kolding og startede på jobbet i Business Kolding.

 

Karen Mortensen

Skolechef i Kolding Kommune. Karen har mange års erfaring med skoleledelse, dels som tidligere skoleleder på Vittenbergskolen i Ribe gennem 8 år, derefter skoleleder- og senere skolechef i Varde Kommune. Siden 1/8-2019 har Karen har været skolechef i Kolding kommune.

 

Anders Rasmussen

Chef for Grundskole og Ungdomsuddannelser i Fonden for Entreprenørskab. Anders er tidligere leder og forstander i efterskoleverdenen, og har siden 2010 været ansvarlig for arbejdet med innovation og entreprenørskab i grundskolen i Fonden for Entreprenørskab. Har udgivet en lang række artikler og materialer om entreprenørskabsundervisning herunder også om ledelse og forandringsledelse. 

 

Jimi Kristensen

Jimi er iværksætter, direktør og igangsætter af en lang række initiativer og forretninger i Kolding Kommune Han har restaurant tre steder i byen, Volkerts Fylke, en gourmetrestaurant i midtbyen og Restauranten på Trapholt. Men Jimi har også også en pop-up container kaffebar ved Slotssøen om sommeren, et bålkøkken han tager med ud til virksomheder og senest et fuldt udstyret køkken, hvor virksomheder kan komme og lave teambuilding, kurser mv.

 

Jette Vestergaard

Jette er Cand Pæd pæd, og har gennem mange år været en af de allerdygtigste praktikere indenfor innovation og entreprenørskab. Hun har derfor også været drivende kraft i flere skoleudviklingsprojekter og har selv gået allerforrest når det handlede om at involvere og begejstre hendes elever og studerende.