Tilbage til oversigten over Fondens artikler

26/04/2023 00:00

Fonden lancerer nyt udspil til regeringens kommende iværksætterstrategi

Ingen iværksætterstrategi uden fokus på skoler og uddannelser. Det er budskabet i Fonden for Entreprenørskab udspil til regeringens kommende iværksætterstrategi.

 

Fundamentet for en stærk iværksætterkultur støbes allerede i grundskolen og videre op gennem uddannelsessystemet. Derfor lancerer Fonden for Entreprenørskab nu et udspil til regeringens kommende iværksætterstrategi.

For i mængden af tiltag, der skal gavne iværksætteriet med det samme, må vi ikke glemme rammerne for fremtidens iværksættere, mener Fonden for Entreprenørskabs direktør, Christian Vintergaard. 

- Det, vi uddanner til, er det, vi får. I Fonden for Entreprenørskab giver vi med vores undervisningsmaterialer og entreprenørskabsprogrammer de unge evner til at skabe, forandre og gøre en forskel. Vi giver dem handlekraft og evner til at tænke kreativt. Det er blandt andet med til at øge iværksætterlysten og -evnerne. Derfor byder vi ind med dette udspil, så vi sikrer, at fundamentet for en stærk iværksætterkultur bliver sikret, siger Christian Vintergaard. 

Kataloget indeholder forslag svarende til i alt 50 mio. kr. fordelt over en treårig periode og en række lovgivningsforslag indenfor undervisnings-, uddannelses- og skatteområdet. Tilsammen udgør det 10 overordnede anbefalinger til, hvordan skoler og uddannelser kan understøtte den politiske vision om, at Danmark skal være verdens bedste iværksætterland. 

- Vi forsøger med udspillet at ramme en balance, hvor vi er realistiske i forhold til den samlede pulje på 300 mio. kr., men samtidig kommer med forslag til tiltag, der vil gøre en forskel, og som vil kunne skaleres, hvis de er en succes, siger Christian Vintergaard.  

Fonden for Entreprenørskab er det nationale videnscenter for entreprenørskab i undervisning og uddannelse. Fonden forsker i og undersøger effekterne af entreprenørskab i undervisningen, herunder hvordan det fremmer et entreprenant mindset, som blandt andet kan styrke unges iværksætterevner. Det er med det afsæt, Fonden for Entreprenørskab lancerer de 10 anbefalinger, som du kan læse ved at klikke her.