Tilbage til oversigten over artikler

21/04/2022 00:00

Vesterdal Efterskole vinder DM med aktuelt brætspil

 

Det kom som en stor overraskelse for vinderne selv, da de fra scenen på Koldinghus torsdag eftermiddag blev udråbt som danmarksmestre 2022 i programmet Next Level. Med mesterskabstitlen fulgte en check på 10.000 kroner.

Lina Ina Holmgaard, Vera Toksvig og Baldur Gudmundsson fra Vesterdal Efterskole i Nørre Aaby havde slet ikke regnet med at nå så langt, da de torsdag morgen ankom til finaledagen i DM i entreprenørskab.

- Det er virkelig fedt. Helt vildt. Nærmest surrealistisk, sagde de tre 10. klasses elever fra efterskolens PRO klasse nærmest i munden på hinanden, inden Lina Ina Holmgaard tog ordet alene.

- Vi har lært vildt meget af det her forløb. Og vi har lært, at man ikke skal være bange for at kaste sig ud i noget her i verden. Man skal bare holde fast, sagde hun efter sejren.

I løbet af formiddagen havde de 23 finalehold fra hele landet pitchet deres idéer for dommerpanelet. Med forberedte videoer, præcise markedsanalyser og prototyper på bordene forsøgte de alle at overbevise dommere fra erhvervslivet i Danmark om deres produkts potentiale.

De har alle været en del af undervisningsforløbet Next Level, der lærer de unge i grundskolens ældste klasser at tænke kreativt og innovativt.

Vinderne har udviklet brætspillet "Grænseløs", der oplyser de unge om digitale krænkelser og opfordrer dem til at tage de svære snakke om digital adfærd. Spillet er beregnet til undervisningsbrug i skolen.

Om eleverne sagde dommerne:

"Skarpe og relevante - de har i den grad mærket det på egen krop" og "Fantastisk idé, som i den grad er testet og udviklet, STOR ROS!"

2. pladsen gik til tre elever fra Nordborg Slots Efterskole, der har udviklet en app, der kan holde styr på forbrugernes mange abonnementer til Netflix, Spotify osv. og sikre, at man ikke betaler for abonnementer, man ikke bruger.

3. pladsen gik til fire elever fra Runavíkar Komunuskúli på Færøerne for deres flyvefærdige idé med at genanvende fåreuld til brug i støjdæmpende lydpaneler.

Resurs Bank var partner på eventet, der fandt sted på Koldinghus.