Tilbage til oversigten over Fondens artikler

17.04.2024

Helt tæt på erhvervslivet: "Det føles ægte" for eleverne

Vinderne af forårsfinalen 2023 var projektet Den Lille Café - en idé om en café med studievenlige priser og lektiehjælp - som tre elever fra Hillerød Handelsskole stod bag. Foto: Fonden for Entreprenørskab.


Torsdag ruller finalen i Kickstart Programme - et undervisningsforløb for elever på EUD og EUX. Og for Christina Krogsgaard, der underviser på Herningsholm, handler det ikke kun om de innovative resultater.

 

Christina Krogsgaard underviser ikke i "de der business-fag."

Faktisk underviser hun primært i dansk, samfundsfag og organisation. Men det er heller ikke nødvendigvis det business-faglige, der er det vigtigste, når hun på torsdag d. 18. april har fem hold fra Herningsholm Erhvervsskole i finalen i Kickstart Programme.

"Der er så meget personlig udvikling at se. Jeg oplever virkelig en stejlt opadgående kurve i forhold til elevernes gejst og glæde i de her forløb. Mange af dem bliver faktisk virkelig grebet af deres idéer, og de bliver også grebet af at opdage, at en iværksætter ikke behøver at være sådan en særlig, ekstrovert type, men at det godt kan være mange forskellige typer," siger hun.

Nogle af de forskellige typer sørger Christina Krogsgaard for, at hendes elever møder, når hun underviser i innovationsforløbet, hvor hun i perioden har brugt en række eftermiddage sammen med sine elever.

Mens eleverne har udviklet innovative projekter, har de undervejs sparret med bl.a. en projektchef fra FCM Samfund, en partner fra BDO og en områdedirektør fra Nordea om, hvordan deres produkt passer ind i virkeligheden. Og hvad der skal til for, at det ender med at gøre det.

"Det her er ikke en eksamen eller noget, de får karakterer for, og det her med at der kommer nogle udefra og bedømmer dem, det giver en eller anden professionalisme. Jeg kan bare se, at den feedback, de får fra de her mennesker, betyder mere, end hvis vi undervisere skulle give dem feedback. Det føles ægte for dem," siger Christina Krogsgaard.

Virkelighedsnært. Tæt på det erhvervsliv, de selv skal ud og være en del af i fremtiden. Rustet med faglig selvtillid.

Og hvad er det så for nogle typer af projekter, man kan forvente at få præsenteret til torsdagens finale på Herningsholm Erhvervsskole?

"Jamen, projekterne tager udgangspunkt i personlige ting eller lokale ting og større samfundsmæssige ting. Og vi har både prototyper, som er sådan en helt praktisk abonnementsbaseret løsning. Der er også nogle, der har designet en app," siger Christina Krogsgaard, uden at spoile for meget.

De konkrete idéer og projektbeskrivelser fra de fem finalister offentliggøres torsdag, når finalen er afviklet. Startskuddet lyder i form af en velkomst kl. 9.00, og arrangementet afsluttes kl. 14.00.

Dommerpanelet består af de to erhvervsfolk Karsten Leth og Lise Hanneslund, som bedømmer elevernes projekter og udpeger vinderen.

Det er tredje gang, Herningsholm - og dermed Christina Krogsgaard - deltager i Kickstart Programme.