Erhvervsuddannelser

Innovation og entreprenørskab i undervisningen har dokumenteret effekt på at øge elevernes motivation. Innovations- og entreprenørskabsundervisning er anvendelsesorienterede undervisningsaktiviteter, hvor faglighed anvendes til at skabe værdi for andre.

For lærere og undervisere

I Fonden for Entreprenørskab har vi en lang række tilbud og materialer til erhvervsuddannelser og undervisere på eud og eux, som gerne vil give eleverne mulighed for at prøve kræfter med iværksætteri og innovation. Fælles for alle tilbud er, at de kan indgå i fag og dagligdag på erhvervsskolerne.

 

Få besøg på egen skole

Kontakt os hvis du 

  • vil have sparring til at planlægge udviklingsforløb for hele skolen, teamet eller ledelsen.
  • ønsker oplæg, kurser og pædagogiske dage for undervisere eller kurser for ledelser
  • du underviser på et hovedforløb og kører et innovations- eller iværksætterforløb med dine elever - og vil tilbyde dem et oplæg fra os om "næste skridt, når man har den gode idé" fx muligheden for at søge mikrolegater og få mentorstøtte

 

 

Undervisningsmaterialer

Undervisningsforløbene har fokus på hhv. innovation og iværksætteri, og der findes forløb til både grund- og hovedforløb. Alle materialer er gratis og frit til download.

Søg støtte til undervisningsudvikling

Alle erhvervsskoler kan søge økonomisk støtte til udvikling af indsatser, der styrker elevernes entreprenørskabskompetencer enten direkte eller gennem kompetenceudvikling af lærere og instruktører. Uanset hvad man vil søge til, anbefaler vi, at man tager kontakt til fondens uddannelseskonsulent, inden man kaster sig over ansøgningen.

Årets Innovative Læreplads

Årets Innovative Læreplads-prisen hædrer de virksomheder og organisationer, der kan katalysere innovationskompetencerne hos deres lærlinge og elever. Prisen er et udtryk for, hvordan en kobling af uddannelser-elever-arbejdsgivere gennem innovation (eller intraprenørskab) kan skabe fremtidsrelevans og umiddelbar værdi både for eleverne og deres arbejdsgivere.  
I 2023 var det 5 år siden prisen blev indstiftet. I den anledning har vi udgivet et festskrift, hvor du kan læse om om de indstillede, juryen og betragtningerne bag prisen: Årets Innovative Læreplads Festskriv 5 Års Jubilæum

NEIS-netværk for undervisere

NEIS – netværk for entreprenørskab i skolen og undervisningen, er for de lærere, som er optaget af iværksætteri og innovation og som gerne vil finde og dele viden, erfaringer og inspiration. NEIS afholder en årlig konference i Svendborg. 

 

Kickstart Programme

Et undervisningsforløb i iværksætteri for elever på EUD/EUX, der tager afsæt i erhvervsuddannelsernes faglighed. Forløbet styrker elevernes kompetencer til at skabe deres egen succes – som innovativ medarbejder, leder eller selvstændig.

 

Læs mere om Kickstart Programme

Kurser og webinarer

  • Deltag i vores åbne kurser og webinarer henvendt til undervisere, pædagogisk ansvarlige m.fl. 
    Se oversigten  og tilmeld dig her. 

  • Bestil et kursus til dig og dine kolleger: Er der brug for et kursus for lærere, pædagogiske konsulenter, uddannelsesledere, instruktører eller ....?
    Kurserne kan have fokus på planlægning og facilitering af fagligt relevante innovative processer, herunder fokusere på innovation, iværksætteri og bæredygtighed i forhold til fagligheden.

Se et kursus-eksempel her. 

Kickstart Mikrolegat til elever - fra grøn idé til faglig virksomhed

Et Kickstart Mikrolegat er et særligt legat til elever på erhvervsuddannelser. Det er både økonomisk støtte og mentorstøtte til opstart og afprøvning af innovative, grønne og bæredygtige idéer og virksomheder. 

Bestil et besøg fra os, hvis du kører et innovations- eller iværksætterforløb med dine elever og vil tilbyde dem et oplæg fra os om "næste skridt, når man har den gode idé" f.eks. muligheden for at søge Mikrolegater og få mentorstøtte. 

Legat-ansøgningsfrister i 2024:

29. februar
30. maj
30. september
30. november