Gymnasier

Innovation og entreprenørskab i undervisningen har dokumenteret effekt på at øge elevernes motivation. Innovation og entreprenørskabsundervisning er anvendelsesorienterede undervisningsaktiviteter, hvor faglighed anvendes til at skabe værdi for andre. 

For lærere og undervisere

I Fonden for Entreprenørskab har vi en lang række tilbud og materialer til gymnasier og undervisere, som gerne vil give eleverne mulighed for at prøve kræfter med innovation og entreprenørskab. Fælles for alle materialer er, at de er gratis, og at de kan indgå i fag og dagligdag på gymnasier og HF.

 

Få besøg på eget gymnasium

Fonden for Entreprenørskab kommer gerne på besøg på jeres skole og planlægger sammen med jer udviklingsforløb for faggrupper, teams, ledelsen eller skolen.  Vi tilbyder oplæg, kurser og pædagogiske dage for både gymnasier, kommuner og organisationer. Indholdet bygger på UVM's vejledning for innovation og entreprenørskab.

Blended Learning kursus om Innovation i gymnasiefag & Undervisningsmaterialer

Blended Learning kursus for undervisere

For at støtte op om skolernes arbejde med innovation i undervisningen, har Fonden for Entreprenørskab udviklet et Kursusforløb om innovation i gymnasiefag. Indholdet kan sammensættes helt efter eget behov og ønske, lige fra udelukkende online til udelukkende fysisk tilstedeværelse.

Se mere her 

Undervisningsmaterialer

Undervisningsmaterialerne til innovation og entreprenørskab tager udgangspunkt i skolens fagrække, og man kan derfor bruge dem i den almindelige undervisning uden at gå på kompromis med målene for fagene. Alle materialer er gratis og frit til download.


Søg støtte til undervisningsudvikling

Alle gymnasier kan søge økonomisk støtte til udvikling af entreprenørskabsundervisning. Støtten går typisk til dækning af tid, så lærere og ledere kan fordybe sig i projektet, men man kan også søge til kurser og kompetenceudvikling. Uanset hvad man vil søge til, anbefaler vi, at man tager kontakt til fondens uddannelseskonsulent, inden man kaster sig over ansøgningen.

Global Goals Programme

Global Goals Programme er nyt undervisningsprogram i efterårssemestret målrettet STX med FN's Verdensmål som omdrejningspunkt og udarbejdet i samarbejde med Røde Kors

 

Find Global Goals Programme

NEIS-netværk for undervisere

NEIS – Netværk for Entreprenørskab i Skolen og undervisningen, er for de lærere, som er optaget af didaktik og undervisningsudvikling og som gerne vil finde og dele viden, erfaringer og inspiration. NEIS afholder en årlig konference i Svendborg.

Se programmet for Gymnasieområdet her