Tilbage til oversigten over Fondens artikler

05.11.2024

Anders Mainz ApS vinder Årets Innovative Læreplads

På en indstilling fra Emmelie Joy Hansen vandt Anders Mainz ApS prisen som Årets Innovative Læreplads 2024. Emmelie har haft mulighed for at bryde vaner i byggebranchen godt støttet med sparring og hjælp fra erfarne kollegaer. Anders Mainz ApS vandt i en tæt finale foran Jysk Elteknik og Hottinger, Brüel & Kjær A/S.

Der var stor jubel og højt løftede arme hos medarbejderne fra Anders Mainz ApS, da virksomheden tirsdag blev udråbt som Årets Innovative Læreplads ved en festlig kåring i København.

Da Emmelie Joy Hansen, valgte at indstille sin læreplads, var det særligt på baggrund af det projekt, hun har gennemført, hvor hun med stor dedikation har arbejdet med at forvandle gamle brædder, der skulle smides til forbrændingen, til en åndbar facade, der ikke blot reddede materialerne, men også gav hende en unik mulighed for at udvikle sine kompetencer som lærling. At hendes skulderklap til virksomheden over den opbakning, hun har fået gennem projektet, samt den måde Anders Mainz driver en anderledes tømrervirksomhed på, nu har ført til kåringen som Årets Innovative Læreplads, kom ikke helt bag på hende:

”Da jeg fandt ud af, at der er sådan en pris, var jeg ikke i tvivl om, at jeg ville indstille Anders. Det fortjener han. Det hele sitrer på mig lige nu, det er en meget stor cadeau.”

Anders Mainz ApS skaber en inkluderende arbejdsplads, hvor hierarkier nedbrydes, og alle medarbejdere opfordres på lige fod til at bidrage med idéer og feedback. Dette miljø fremmer ikke kun innovation, men styrker også fællesskabet blandt medarbejderne. Emmelie, som er elev på U/NORD, er en inspirationskilde for sine kollegaer, og hendes arbejde har bidraget til at skabe en åben dialog om usikkerhed, og de andre lærlinge tør også stille flere spørgsmål på lærepladsen.

Emmilies chef, Anders Mainz, der er ejerleder af virksomheden, er lige så begejstret som Emmilie selv over hendes arbejde, der er med til at udvikle, hvad der er muligt indenfor bæredygtigt og biobaseret byggeri.

”Vi har altid haft hjertet det rette sted. Det har været en hård rejse, og det har skabt ekstrem værdi i vores arbejdsliv. Det var helt overvældende bare at blive indstillet og så ovenikøbet at vinde med så mange inspirerende virksomheder, det var virkelig overvældende. Jeg er meget taknemmelig og håber, det er med til at præge og inspirere andre,” siger Anders Mainz om at vinde prisen.

Plads til selvstændighed og udvikling
Emmelies tid som lærling hos Anders Mainz ApS har været præget af støtte, tillid og mulighed for selvstændighed. Hun har haft ansvar for hele projektet lige fra at hente materialerne, til at montere dem på facaden og alt arbejdet imellem. Gennem hele forløbet har hun fået masser af tid og sparring fra de andre svende og Anders Mainz selv.

Det er den anerkendelse af potentiale og vilje til at udfordre egne rutiner, som juryen lagde vægt på, da de tildelte prisen.

  • Prisen er tildelt for at have en udstrakt evne og vilje til at lytte til lærlinges forslag og at give dem support og frie tøjler til at eksperimentere med faglighed på et niveau, som andre kan lade sig inspirere af.
  • I har støttet med både materialer, tid og sparring gennem hele processen og har derved skabt rum for både helt nye læreprocesser men også for udvikling af ny viden om bæredygtighed, som branchen kan bruge.
  • I er en virksomhed, hvor der er højt til loftet for både ansatte og lærlinge, hvor man sætter en ære i at skubbe til grænser for viden, og hvor innovation og udvikling tages videre end hensynet til den økonomiske bundlinje, sagde jurymedlem Camilla Hutters fra CEVEU og centerleder af Nationalt Center for Erhvervspædagogik som motivation for vinderen.

 

Stærkt felt
De andre finalister i kåringen til Årets Innovative Læreplads er Jysk Elteknik, hvor Robert Würtz har arbejdet med employer branding gennem korte videoer på sociale medier, der har flere hundrede tusinder afspilninger, og som har skabt stor begejstring i virksomheden, samt Hottinger, Brüel & Kjær A/S, hvor Andreas Birk Gustafson har skabt et produkt, der kan spare på kablerne og forenkle dataindsamling i et mere bæredygtigt alternativ. Dem kan du læse mere om på Fondens hjemmeside ffefonden.dk.

Prisen blev uddelt af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, der samtidig kårede Årets Læreplads. Her vandt Brugsen Vestløs efter en indstilling fra Lærke Lichtenberg Madsen, som er i lære som salgsassistent og elev på Viden Djurs.