Donér din tid som frivillig

Hvilke forbilleder har du – og kan du selv være et forbillede for andre? I Fonden for Entreprenørskab leder vi løbende efter frivillige, som vil deltage som dommere i vores konkurrencer og andre events, som vi afholder i løbet af året.

Til forsiden

Entreprenørskab skal være for alle, for det giver børn og unge evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Det er Fonden for Entreprenørskabs vision, og det vi er drevet af i vores arbejde på skoler og uddannelser. Helt konkret arbejder Fonden for at sikre, at alle elever og studerende færdiggør skole og uddannelse med evner til at tænke nyt, se muligheder og omsætte ideer til værdi som både talentfulde iværksættere og værdifulde medarbejdere til gavn for Danmark. Vi kalder det entreprenant dannelse.

 

Entreprenørskab er, når der bliver handlet på muligheder og gode ideer og at disse bliver omsat til værdi for andre. Den værdi, der skabes, kan være af økonomisk, social eller kulturel art.” (FFE-YE, 2011)  

 

Som frivillig er du med til at inspirere elever og studerende i alle aldre til at udvikle og arbejde videre med deres idéer. Du behøver ikke selv være iværksætter for at være frivillig – vi mener nemlig at entreprenørskab skal være til for alle. Og vi kan se, at de unge får et stort udbytte af at få input, sparring, bedømmelse og feedback fra erfarne folk med forskellige baggrunde.  

 

Hvor kan du bidrage? 

  • Projekt Edison  her er du med til at give elever i 6.-7. klasse deres første oplevelse med entreprenørskab 
  • Next Level   her er du med til at skabe yderligere interesse for entreprenørskab for elever i 7.-10. klasse 
  • Kick Start Programme  du sparrer med elever på erhvervsuddannelserne, der er tæt på at kunne realisere drømmen om egen virksomhed  
  • Company Programme  her møder du elever på de gymnasiale ungdomsuddannelserne, som allerede er ved at finde deres faglige retning  
  • Start Up Programme  du møder studerende på korte og mellemlange videregående uddannelser, som lærere, sygeplejersker eller maskinmestre 

 

Du kan både være med på lokalt og regionalt plan, samt deltage i vores nationale initiativer. 

 

Hvad kan du bidrage med? 

Du kan være dommer i et af vores programmer, du eller måske en i dit netværk kan bidrage som oplægsholder på et af vores mange events og du kan vælge at fortsætte sparringen for de unge børn og studerende efter dit møde med dem til vores events. Du kan også bidrage ved at hjælpe med at sprede budskabet om vores programmer, de unges seje idéer etc.   

 

Hvis du har lyst til at bidrage med din tid og hjælpe elever og studerende til at komme videre med deres idéer og virksomheder, så tilmeld dig her på siden og vær med til at give unge med gode idéeet skub i den rigtige retning. 

 

Hvor meget tid skal du afsætte?  

Det er primært i marts-april-maj og oktober-november at vores regionale og nationale events afholdes og hvor vi har brug for engagerede dommere til at evaluere de unges idéer. Et typisk forløb vil indebære, at du afsætter tid inden et event til at læse og bedømme skriftlige bidrag fra elever/studerende. Tiden du skal bruge kan variere fra event til event. Ved enkelte events vil du ikke skulle evaluere skriftligt materiale inden. På selve dagen skal du typisk afse en halv til en hel dag. Du bestemmer selv om du vil sige ja til at bidrage en gang om året eller flere gange. Ved at tilmelde dig herunder, vil du løbende få tilsendt invitationer til arrangementer, hvor vi har brug for frivillige, ex. dommere i vores konkurrencer. 

 

Portrætter af frivillige

Helle Rosendahl: "Jeg medbringer et helikopterperspektiv, der får de unges idéer til at flyve”

Anne-Louise Thon-Jensen: ”Jeg vil gerne være med til at skabe fremtidens danske virksomhedssucceser”

 

Hvad indebærer det at være frivillig? 

Det er vigtigt at du kan give feedback og tænker på den aldersgruppe, du arbejder med. Nogle er helt grønne, mens andre har mere erfaring med entreprenørskab. En vigtig del af deres læringsproces, er den feedback, du som ekstern kan give dem. Inden du tilmelder dig som frivillig, anbefaler vi at du ser denne video, hvor vores bestyrelsesformand André Rogaczewski, uddyber rollen som frivillig: 

 

Frivillig i Fonden for Entreprenørskab


Vil du være frivillig, eller har du spørgsmål til mulighederne, er du velkommen til at kontakte os på
 frivillig@ffefonden.dk