Tech Innovation Programme (Herning) (målrettet HTX)
Til Danmarks Entreprenørskabsfestival afholder vi Tech Innovation Programme, som er målrettet elever fra HTX og formålet med konkurrencen er at give unge i Danmark mulighed for at teste og afprøve deres nyudviklede idéer uden for uddannelsesrammen. Formålet er også at skabe et rum, som giver unge mulighed for på et tidligt stadie i deres entreprenørskabsproces at modtage kvalificeret sparring og rådgivning fra erhvervsfolk og iværksættere fra hele landet.
Tech Innovation Programme består af
-
- To dommersamtaler (ca. 10-12 minutter)
- Finale for de bedste hold
Få ekstra viden, sparring og feedback med hjem
- Danske Bank
- Bæredygtigt Herning
- Erhvervsrådet Ikast-Brande
- AM Hub
- DAMRC
- Aarhus Universitet Herning: Business Development Engineer/Business Factory
- VIA University College: Design and Business,
- Erhvervsakademi Midtvest: Innovation og Entreprenørskab
- Erhvervsakademi Aarhus
Du kan læse mere om hver udstiller længere nede på siden
Bedømmelseskriterierne
Bedømmelseskrieterierne er målrettet htx og kernestoffet for teknologifaget.
Det betyder i praksis, at eleverne kan genkende de temaer, der går igen i kriterierne, fra det faglige fokus på deres uddannelsesretning. Der lægges vægt på, at eleverne arbejder med en samfundsmæssig problemstilling, deres udformning af løsningen, og de miljømæssige overvejelser bag. Vi forventer ikke færdige produkter og projekter, men vi forventer, at teamet har gjort sig tanker om og reflekteret over de velkendte byggesten (problemidentifikation, produktudformning, realisering og evaluering m.fl.). Derudover bliver holdene også bedømt deres formidlingsevner.
Konkurrencedagen i praksis
Tech Innovation Programme-konkurrencen finder sted som en af flere konkurrencer på Danish Entrepreneurship Festival for ungdomsuddannelserne, hvor vi samler elever på tværs af landsdele til en dag med innovation og entreprenørskab på dagsordenen.
Tech Innovation Programme finder sted umiddelbart efter åbningen af festivalen, og på dagen skal eleverne i grupper præsentere deres ide overfor to forskellige dommere. Et dommerbesøg varer ca. 10-12 min. De bedste hold baseret på holdenes samlede score går videre til en offentlig finale på dagen.
Til finalen pitcher holdene fra scene (med mikrofon) overfor et dommerpanel og publikum. Hvert hold har 3 min. til at pitche deres idé, hvorefter der er 3. min til spørgsmål/feedback fra dommerpanelet. Når alle finalehold har pitchet kåres dagens vindere på baggrund af en dommervotering.
I Herning er der også snacks & relax zone, hvor der er ladestationer, fatboys, spil, aktiviteter og tufting-workshop.
Spørgsmål
Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte programleder Pernille Rasmussen på 21 34 31 13 eller pernille@ffefonden.
Interview
Få ekstra sparring og feedback på din idé
På standen ved Dansk AM hub, kan man komme og se en masse vilde eksempler på, hvordan både StartUp’s og Danske SMV’er bruger 3Dprint. Det er både til prototyper, til værktøjer og til slutprodukter, der går ud til kunderne.
Vi er klar med en god snak og rådgivning især inden for forretningspotentialet og mulighederne med 3Dprint. Der er både ting man kan tage mellem hænderne og se på med fingrene, der er 3Dprintere der kører og det vil være muligt at se ind i vores arkiv af cases, der helt sikkert nok skal inspirere.
På vores stand kan man møde vores erfarne tekniske direktør og 3Dprint nørd Steffen Schmidt, og vores unge og inspirerende projektkoordinator Christopher Palm, der selv er under uddannelse på DTU, som ingeniør med fokus på 3Dprint.
DAMRC er et forsknings- og udviklingscenter inden for avancerede produktionsmetoder og materialer, der udvikler og omsætter nyeste viden til praktiske løsninger og industrinære uddannelser til gavn for danske industrivirksomheders globale konkurrenceevne.
DAMRC er sat i verden af og for industrien og bygger bro mellem industriens produktionsudfordringer og universiteternes forskning. I det fysiske Teknologicenter i Herning, afprøves nye teknologier og nye metoder, ligesom der undervises studerende fra tekniske skoler, universiteter samt medarbejdere fra industrien.
- Aarhus Universitet har en stor afdeling i Herning med fokus på Forretningsudvikling og Teknologi (BTECH). Det er et unikt tværfagligt institut, der underviser og forsker i nye forretningsmodeller, teknologiudvikling, økonomi, strategi, ledelse og ingeniørvidenskab.
- Danmarks ældste studentervæksthus Business Factory har siden 2004 været stedet, hvor mange succesfulde store virksomheder er startet. Mange af iværksætterne har læst på entrepreneurskabs-uddannelsen Business Development Engineer (BDE) eller Global Management and Manufacturing (GMM). Uddannelserne kombinerer det bedste fra en økonomisk uddannelse med det bedste fra en ingeniøruddannelse, så man lærer to fagligheder på én gang. Man lærer det tekniske med at udvikle og producere et nyt produkt, samtidig med fag indenfor økonomi, ledelse, strategi og markedsføring.
- På standen vil du bl.a. kunne møde studerende fra de 2 uddannelser, fra Business Factory og fra nogle af iværksættervirksomhederne.
Firmaet SupRejs, der er et nyt spændende rejsekoncept, stiller bl.a. op og kan fortælle om fremtidens måde at planlægge en rejse på.
- På standen vil du kunne få sparring på dine idéer til nye koncepter, produkter, iværksætteri og teknik.
Hos VIA Design og Business arbejder vi i krydsfeltet mellem kreativitet og forretningsudvikling. Vi er skabende, undersøgende og legende i vores produktudvikling til mode- og livsstilsbranchen.
Hvordan kan man fx 3D printe en designerstol eller lave et æstetisk smukt korset ud af bio-læder? Vi tager dig med ind i det kreative ’maskinrum’, hvor du kan følge hele processen fra en lille idé til skitsering til prototyper til færdigt produkt.
På EAMV tilbyder vi korte og mellemlange videregående uddannelser med fokus på bl.a. økonomi, it, marketing og innovation. På vores stand møder du bl.a. Jagoda, som studerer innovation og entreprenørskab –derudover har hun startet sin egen virksomhed under studiet.
Du kan bl.a. møde
- Erhvervsrådet Ikast-Brande - Få generel sparring på ideen og hent inspiration og gode råd om start ups.
- Bæredygtig Herning - Ved vores stand kan man få sparring på ens koncept eller forretningsidé og hvordan du kan styrke dit værditilbud med at tage hensyn til både økonomiske, sociale og miljømæssige faktorer.
- Danske Bank – Få sparring på f.eks. ideen, målgruppen, forretningsmodellen, økonomi eller lign.