Tilbage til oversigten over Teknologipagtens artikler

17/10/2022 00:00

Anders gør transporten mere bæredygtig

Anders Kusk er speditørelev og har en stor interesse i at gøre transport mere bæredygtig. Netop det har han arbejdet med i sin elevtid hos logistikvirksomheden DSV, og den opbakning og anerkendelse, han har mødt, når han kom med nye idéer, har fået ham til at indstille lærepladsen til 'Årets innovative læreplads'.

Der er mangel på lastbilchauffører og dieselolien er dyr og ikke særlig klimavenlig. De faktorer fik for nylig Anders Kusk til at lede efter et alternativ til at transportere varer til og fra Sydeuropa i lastbiler.

Han er i gang med en kontoruddannelse med speciale i spedition på IBC i Kolding og tilbragte første del af sin praktiktid i DSV's Spanien og Portugalafdeling.

- Jeg ville gerne arbejde med innovation og optimeringsprocesser, og da jeg har en bachelorgrad i spansk fra universitetet, kunne jeg bruge mit kendskab til området, siger han.

Fra lastbil til tog
Han gik i gang med at undersøge, om man kunne flytte transport fra lastbiler til tog uden at øge prisen og fandt løsninger, der endte med at give nye kunder som prioriterede bæredygtig transport højt.

- Jeg kan godt lide at være kreativ og nytænkende og lave mine egne systemer. Hos DSV er der god plads til at gøre det, man ønsker og kollegerne nyder faktisk, når en ung gut kommer med andre måder at løse opgaver på, siger speditøreleven.

Unge hjerner er geniale
Det bekræfter HR manager og elevansvarlig Martha Rygaard. 

- Elevområdet er ekstremt strategisk vigtigt for os, og noget som den øverste ledelse prioriterer meget højt. Friske, unge hjerner er geniale, fordi de stiller spørgsmål ved status quo. Og vi vil jo hele tiden gerne udvikle os, siger hun.


Virksomheden har omkring 75.000 ansatte globalt og små 3000 på forskellige lokationer i Danmark. Af dem er 65 speditørelever. De mødes jævnligt til elevmøder for at blive inspireret og motiveret. Derfor glæder det også Martha Rygaard, at en af eleverne nu har indstillet virksomheden til 'Årets innovative læreplads'.


- Det er vi som virksomhed vanvittig stolt af. Mest fordi Anders har haft den oplevelse, som han har.


Den 2. november bliver det afgjort hvem af de tre nominerede kandidater, der løber med prisen. Prisen bliver uddelt i samarbejde med Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.