Tilbage til oversigten over artikler

29/06/2022 00:00

Bristol Myers Squibb klar til at hjælpe flere iværksættere

Dukker, som læger og sygeplejersker kan bruge til at øve avancerede operationer på, og en app, der kan fortælle pårørende, at en, de kender, har et epileptisk anfald netop nu.

 

Det er to nye opfindelser, som studerende i Danmark står bag, og som er udviklet med hjælp fra Bristol Myers Squibb, der har støttet med et mikrolegat i startfasen.

 

Nu er biofarmavirksomheden klar til at støtte endnu flere iværksættere gennem Fonden for Entreprenørskab. Virksomheden har nemlig forlænget sit partnerskab med fonden til glæde for begge parter.

 

- Jeg er glad for at Bristol Myers Squibb vil fortsætte indsatsen. Vi har jo set, at partnerskabet har ført til konkrete nye virksomheder, der kan komme ud og gøre en forskel. Derfor glæder vi os til at fortsætte og udvikle det samarbejde, vi allerede har, siger direktør i Fonden for Entreprenørskab, Christian Vintergaard.

 

Vil så flere frø

Også direktør hos Bristol Myers Squibb, Anders Thelborg, ser store perspektiver i det fremtidige samarbejde.

 

- Vi er ekstremt stolte over, at nogle af de frø, vi såede tilbage i 2016, har udviklet sig til konkrete virksomheder, som nu har konkrete produkter, der kan hjælpe patienter. Derfor vil vi gerne så endnu flere frø, og det gør vi nu med virksomhederne Nordic Phantoms og MyEpi, siger Anders Thelborg, der er administrerende direktør i Bristol Myers Squibb i Danmark.

 

Nordic Phantoms, der laver dukker til træning af kirurger og operationssygeplejersker og MyEpi, der har udviklet en app til epileptikere og deres familier, har modtaget hver 50.000 kroner, som de kan bruge til den videre udvikling af deres produkter.

 

Læs mere om mikrolegater her.