Tilbage til oversigten over Fondens artikler

16.11.2022

Fem Projekt Edisongrupper klar til at møde Vestdanmark

Der var masser af gode, innovative, bæredygtige idéer, da vi tirsdag afviklede Projekt Edison Østfinalen i Øksnehallen i København.

 

Sejren gik til 13-årige Julika Fangel Kolls fra Antvorskov Skole og hendes idé med køreledninger til lastbiler og et projekt om at lade lastbilerne op med solenergi på motorvejen til brug ved kørsel på de mindre veje. 


Det er så godt tænkt, at borgmesteren i Slagelse gerne vil have et møde med Julika. Hun var forståeligt nok meget glad for sejren.


- Det er rigtig vildt, og jeg er meget glad. Ideen kom, da jeg undersøgte, hvad der forurener mest i Danmark. Det var lastbilerne, siger Julika.
De fire øvrige finalister er:


Hyggehjørnet fra Nykøbing Falster Realskole for deres projekt med at mindske ensomhed blandt unge.


Team Madspildsfestival fra Hellerup Skole med deres idé om en event, der kan samle byen og undgå madspild.


The Boyz fra Kobberbakkeskolens afdeling Sjølund ved Næstved, der med en bæredygtig sut vil give børn mulighed for at plante et træ med det frø, der er i suttens hank, når de er færdige med at bruge den. 


Børnene af Elon Musk fra Ellebækskolen Kalby Ris ved Næstved for deres idé til sensorer på gadelamper. 


De fem grupper skal nu møde de bedste grupper fra Vestdanmark ved det vestdanske finaleshow Danish Entrepreneurship Festival, der afholdes i Fredericia 30. november.


I en anden konkurrence for grundskolen - idékonkurrencen - løb de fire efterskoleelever Villads Roschmann, Birk Aner Storm, Kirstine Vase Hagn-Meincke og Thit Dam fra Vesterdal Efterskole i Nørre Aaby på Fyn med 10.000 kroner for idéen til et brætspil, der sætter fokus på fear of missing out (FOMO) og stress.