Tilbage til oversigten over Fondens artikler

02.05.2023

Fynske studerendes sengetransportløsning vinder Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab

En sengetransportløsning, der vil forbedre arbejdsmiljøet for hospitalsportører, var så god en idé, at to studerende fra SIMAC – Svendborg International Maritime Academy tirsdag den 2. maj snuppede førstepladsen ved de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab for de korte og mellemlange videregående uddannelser.

Der blev konkurreret på opfindsomhed, markedsresearch og skarpskårne pitch, da 25 hold studerende fra fynske og sjællandske uddannelsesinstitutioner præsenterede deres iværksætteridéer til de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab for de korte og mellemlange videregående uddannelser.

Det regionale mesterskab, der er en del af uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme, blev holdt på Zealand - Sjællands Erhvervsakademi i Køge. Her agerede erfarne erhvervsledere og iværksættere dommere, så de studerende kunne få konstruktiv feedback på deres idéer og en masse gode råd og vejledning. Og endnu engang var dommerne på hårdt arbejde, da de skulle vælge mellem de mange nytænkende og innovative idéer.

Førstepladsen gik til PORTECHS fra SIMAC – Svendborg International Maritime Academy, der med en innovativ sengetransportløsning vil gøre arbejdsmiljøet for hospitalsportører markant bedre. De vandt 10.000 kr. sponsoreret af EY og en direkte billet til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende den 1. juni.

- Vi er ekstatiske og meget overraskede over at vinde, men også bare stolte over at få blåstemplet vores idé. Vi glæder os til at arbejde videre med den og bruge den feedback, vi har fået fra dommerne. De næste par uger frem mod DM skal vi gerne CE-godkendes, videreføre arbejdet i forhold til vores patent og have vores nyeste prototype hjem, så vi har travlt, men det er også nu, det er rigtig sjovt, lød det fra gruppen bestående af Calle Hulthin Sørensen og Mikkel Stampe Nielsen.

Det var ikke kun førstepladsen, som den maritime uddannelsesinstitution SIMAC hev med hjem fra Køge. Det blev nemlig også til en andenplads for den sydfynske skole og holdet Etomize. De har udviklet et energisparingssystem, hvor man som forbruger kan aflæse varmemålinger på tilbageløbstemperaturen på sine radiatorer i en app, og så kan man justere sin radiatorventil til og spare på varmeforbruget. Gruppen vandt 5.000 kr. sponsoreret af EY og sikrede sig også en billet til DM.

Vinder af Grow Up-kategorien i øst blev Isy fra Cphbusiness, som har udviklet en platform, der tilbyder videoer, der formidler materiale fra pensum til studerende på en let og overskuelig måde. De vandt 5.000 kr. sponsoreret af Connect Køge, og de kvalificerede sig til DM.

I alt kvalificerede 10 hold sig fra regionalfinalen i øst til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende på de korte og mellemlange videregående uddannelser, der afholdes på Børsen i København den 1. juni. Her kan de se frem til at konkurrere mod de 11 hold, der kvalificerede sig fra regionalfinalen i vest for en uge siden.

De Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab er en del af uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme, hvor læring og dannelse af entreprenante kompetencer hos de unge er i fokus. Det er Fonden for Entreprenørskab, der står bag Start Up Programme, og Regionsmesterskabet i Entreprenørskab arrangeres i samarbejde med Zealand - Sjællands Erhvervsakademi. EY og Connect Køge sponsorerer mesterskabets præmiepenge.

 

Oversigt over de 10 hold, der kvalificerede sig til DM i Entreprenørskab 2023 ved de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab i øst for studerende på videregående uddannelser den 2. maj 2023:

 

1. plads, Start Up Programme i øst + kategorivinder Life Tech: PORTECHS, SIMAC

2. plads, Start Up Programme i øst + kategorivinder Green Tech: Etomize, SIMAC

1. plads, Grow Up i øst: Isy, CphBusiness

 

Kategorivinder Social Entrepreneurship: Interaktive medier, Zealand – Sjællands Erhvervsakademi

Kategorivinder Service Innovation: De 8 musketerer, Cphbusiness

 

Wildcards til DM:

  • MGMK, Zealand – Sjællands Erhvervsakademi
  • EVstinguish, SIMAC og Erhvervsakademi Aarhus
  • TabTales, Cphbusiness
  • Stå Stærkere, Cphbusiness
  • OurGlobe, KEA Københavns Erhvervsakademi