Tilbage til oversigten over Fondens artikler

03.11.2023

Grønne energi-idéer begejstrede H.K.H Kronprinsen og klima-, energi- og forsyningsministeren

 

 

I dag besøgte H.K.H Kronprinsen og klima-, energi- og forsyningsministeren Lars Aagaard Utterslev Skole i København for at se og høre grønne energi-idéer fra elever i 7. klasse, der er med i vores opfinderkonkurrence Projekt Edison

I 7. klasse på Utterslev Skole i København præsenterede fem grupper i dag deres grønne energi-idéer for Kronprinsen og klima-, energi- og forsyningsministeren Lars Aagaard. Eleverne er sammen med 12.000 andre skoleelever i 6. og 7. klasse med i opfinderkonkurrencen Projekt Edison, der i år har temaet Vi skaber energi.

Kronprinsen og ministeren hørte om elevernes idéer til energiløsninger og blev også introduceret til teknologien Micro:bit, som fem elever bl.a. havde brugt til at vise, hvordan man ved at putte sensorer ind i lygtepæle, så de kun tænder, når der er bevægelse, kan spare på energien om natten.

Projekt Edison er i år partner med Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, og derfor deltog klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard sammen med Kronprinsen ved skolebesøget.

”Det har været fantastisk inspirerende at møde en masse Projekt Edison-elever, der har brugt meget god energi på at opfinde fremtidens grønne energiløsninger. Og efter at have været her i dag, er jeg slet ikke i tvivl om, at børn og unge kommer til at spille en central rolle, når det handler om at tackle vores klimaudfordringer fremadrettet,” siger klima- energi og forsyningsminister Lars Aagaard.

Siden 2007 har Fonden for Entreprenørskab tilbudt landets 6.-7. klasser at deltage i den landsdækkende opfinderkonkurrence Projekt Edison. Det giver elever på tværs af hele landet mulighed for at prøve kræfter med innovative læringsprocesser i teori og praksis. I år deltager 255 skoler fra 36 af landets kommuner i Projekt Edison-forløbet.

”Gennem entreprenørskab lærer børn og unge, hvordan de kan være med til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. I Projekt Edison arbejder eleverne med udgangspunkt i deres egen hverdag, og med årets tema om energi har de en unik mulighed for at blive medskabere af fremtidens samfund. Og i dag var det utroligt inspirerende at se, hvor meget eleverne engagerer sig i energispørgsmålet, og hvor hårdt de arbejder på at finde løsninger for en grønnere fremtid,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Projekt Edison-forløbet kulminerer i år til finalerne i København d. 16. november og Fredericia d. 29. november, hvor de bedste elever vil præsentere deres idéer for erhvervsfolk, iværksættere og andre frivillige.