Tilbage til oversigten over Teknologipagtens artikler

02/06/2022 00:00

Her er kategorivinderne fra DM i Start Up Programme

Gruppen RoboE vandt torsdag DM i Entreprenørskab for deltagere i Start Up Programme. Sejren placerede dem samtidig bedst i kategorien Social Entrepreneurship som udbydes i samarbejde med finans Danmark og sammen gav de to sejre gruppen 2x25.000 kroner, som de kan bruge i deres videre forretningseventyr. Hovedprisen blev givet i samarbejde med Entercard.

I kategorien Life Tech vandt gruppen Helzeng fra Simac med deres elevationsseng, der som en kombination af lift og sygeseng kan rejse en person op uden brug af yderligere hjælpemidler til stor gavn i sundhedssektoren. Prisen gav 25.000 kroner og blev afviklet sammen med Bristol Myers Sqibb.

Kategorien Service Innovation blev vundet af Simac-gruppen LIPO TOP, der med en facaderobot kan male, fjerne alger mm. på høje facader uden stilladser og manuel arbejdskraft. Også de fik 25.000 kroner til deres videre udvikling. Kategorien er sponseret af Bloomberg.

Endelig blev Green Techkategorien vundet af Beamheat - også fra Simac - der med deres solfanger kan opvarme vand med solenergi til brug i husholdning, gulvvarme mm. Deres pris på 25.000 kroner var sponseret af Tønder Energi-og Miljø Fond.

Samme fond stod bag en bæredygtig særpris, som gik til gruppen Leathere fra Erhvervsakademiet Aarhus. Gruppen vandt 10.000 kroner, som de kan bruge i Columbia, hvor ambitionen med deres projekt er at nedbringe et stort mangospild ved at genanvende skrællet til computercovers og lignende.

Endelig blev årets Grow Up pris - en pris som gives til studerende, der har arbejdet flere år med deres idé - givet til gruppen Lady Rido fra VIA University College, der har udviklet en højhælet sko med plads til storetåen og formindsket risiko for slidgigt og knyster hos kvinder. Foruden prisen på 20.000 får de studerende et sparringsforløb med rådgivere fra EY og Nielsen Nørager. 

Tak for i år! Vi er blæst bagover af begejstring over, hvor langt studerende kan nå under et undervisningsforløb som Start Up Programme.

Tak til øvrige sponsorer: Dansk Erhverv, der lagde lokation til finalen, Iværksætter Danmark, Randers Kommune og Erhverv Randers.