Tilbage til oversigten over artikler

04/04/2022 00:00

Nyt grønt legat til elever fra erhvervsuddannelser

Unge iværksætterspirer fra erhvervsuddannelserne får nu mulighed for at søge støtte til opstart af innovative, grønne og bæredygtige virksomheder. Det sker gennem et nyt samarbejde mellem Fonden for Entreprenørskab og Tuborgfondet.


Danmark har brug for dygtige faglærte, der kan udvikle nye, værdiskabende produkter og løsninger med afsæt i praktiske erfaringer og særligt med fokus på grønne og bæredygtige løsninger.

Derfor har Fonden for Entreprenørskab og Tuborgfondet i samarbejde skabt muligheden for, at iværksættere på erhvervsuddannelserne kan søge et Kickstart Mikrolegat, som kan være med til at gøre gode, grønne ideer til nye virksomheder.

Samarbejdet glæder Fonden for Entreprenørskabs direktør Christian Vintergaard, der håber, at det vil give udslag i flere nyopstartede virksomheder.

“Der findes et væld af talentfulde iværksætterspirer og gode ideer på de danske erhvervsuddannelser, og vi er derfor rigtig glade for, at vi nu sammen med Tuborgfondet kan give legater til eleverne, så de kan føre gode, grønne ideer ud virkeligheden, siger han.

Også hos Tuborgfondet ser man store muligheder i det nye samarbejde

 

“Vi tror meget på talentmassen på erhvervsskolerne. Mikrolegaterne kan være det lille skub, der får unge iværksættere i gang med grønne og bæredygtige virksomhedsidéer”, siger sekretariatschef Peter Giacomello.

 

Elever fra EUD, EUX og EUV kan søge om op til 25.000 kroner til deres iværksætteridé.

Læs meget mere om legatet her