Tilbage til oversigten over Fondens artikler

30.11.2022

Se vinderne til Danish Entrepreneurship Festival i Fredericia her

Tusinder af elever, studerende, lærere, undervisere, iværksættere og mange flere fejrede entreprenørskaben, da vi onsdag afholdt Danish Entrepreneurship Festival i Messe C i Fredericia. Stribevis af børn og unge fra vores programmer og konkurrencer pitchede hen over dagen deres idéer foran frivillige erhvervsfolk, der agerede som dommere.  Se alle vinderne herunder.

Projekt Edison: MVS

 

To elever fra Vesterkærets Skole i Aalborg vandt den store nationale Projekt Edison-konkurrence for idéen om at erstatte vejsalt med et miljøvenligt produkt af blandt andet dyreurin.


Om Projekt Edison: Grundskoleeelever fra 6. og 7. klasse deltager i Projekt Edison, hvor mere end 13.000 elever fra 250 skoler i 40 kommuner i Danmark, Grønland og Færøerne oprindeligt var med. Ved lokale finaler er fundet 126 finalistgrupper, som vil være tilstede i Messe C. Årets tema er "Vores by i fremtiden".

Til sidst vil de fem bedste fra vest møde de fem bedste fra øst (hvor 76 hold deltog for to uger siden), inden landets bedste idé kan kåres. Der er 10.000 kroner til klassekassen til årets vinder.

 

Idékonkurrencen for grundskoler: SKAB'erne




Gruppen SKAB'erne fra Viby Efterskole vandt den nationale idékonkonkurrence for grundskoler ved Danish Entrepreneurship Festival. Vindergruppen har et bud på, hvordan man får flere kunstneriske og praktiske fag ind i folkeskolen.

Om Idékonkurrencen for grundskoler: I alt deltog 128 elever fra 41 fyske og fynske hold i idékonkurrencen, som har til formål at tilbyde elever fra grundskolen sparring og rådgivning fra erhvervsfolk og iværksættere tidligt i entreprenørskabsprocessen.

Eleverne var fra udskolingen på enten folke-, fri- eller efterskoler.

 

Tech Innovation Programme: Root Rail

 

Fire elever med holdet Root Rail fra Svendborg HTX vandt entreprenørskabskonkurrencen Tech Innovation Programme. Deres projekt handler om at plante planter langs Odense Letbane, så rødderne fjerner lavfrekvent støj, der er generende for beboerne.


Om Tech Innovation Programme: Tech Innovation Programme er målrettet elever fra htx. Konkurrencen har tidligere heddet Da Vinci-Konkurrencen.

Formålet med konkurrencen er at give unge i Danmark mulighed for at teste og afprøve deres nyudviklede idéer uden for uddannelsesrammen. Formålet er også at skabe et rum, som giver unge mulighed for på et tidligt stadie i deres entreprenørskabsproces at modtage kvalificeret sparring og rådgivning fra erhvervsfolk og iværksættere fra hele landet.

 

Business Mind Programme: Jewelry For Anxiety 

 

Tre elever fra Skive College med holdet Jewelry for Anxiety vandt Business Mind Programme med ideen om at skabe en kollektion af klassiske, tidsløse smykker, der kan afhjælpe angst og panikanfald.


Om Business Mind Programme: Målrettet elever fra hhx. Konkurrencen har tidligere heddet Idekonkurrencen.

Formålet med konkurrencen er at give unge i Danmark mulighed for at teste og afprøve deres nyudviklede idéer uden for uddannelsesrammen. Formålet er også at skabe et rum, som giver unge mulighed for på et tidligt stadie i deres entreprenørskabsproces at modtage kvalificeret sparring og rådgivning fra erhvervsfolk og iværksættere fra hele landet.

 

Idékonkurrencen for videregående uddannelser: Team UNI

 

Den bedste ide kom fra Professionshøjskolen Absalon og holdet Team UNI, som vandt 10.000 kr. i præmie for deres idé til at skabe en bedre og mere værdig mulighed for patienter, når de skal række ud og kalde efter en sygeplejerske. Normalt skal man række ud efter en rød snor, og det er ikke altid, det er muligt for patienten. 

De vil i stedet for lave et armbånd, hvor der er tilføjet en tilkaldeknap, og hvor der er en chip i armbåndet.

Om Idékonkurrencen for videregående uddannelser: Konkurrencen er for helt nye idéer, som de studerende har arbejdet på i dette skoleår. Til Idékonkurrencen får de træning i at pitche deres idé samt sparring og feedback på deres idé fra eksterne erhvervsfolk og eksperter fra den offentlige sektor. 

 

Mikrolegat

 

1Moment, UCN, Aalborg – 25.000 kr.
Kort om idé: Deres idé er om udvikling og salg af hudpleje. Deres produkter er unisex, men de har mest fokus på det mandlige segment. Alle deres produkter kommer til at indeholde deres egen særlige miljøvenlige løsning.

BE-RET, Aalborg Universitet – 25.000 kr.
Kort om idé: BE-RET vil skabe unikke museumsoplevelser for børnefamilier. De vil hjælpe museer ved at sætte fokus på fornyelse og eventuel forbedring af allerede eksisterende udstillinger. Det vil de gøre ved at designe og udvikle oplevelser, der består af aktiviteter og opgaver i udstillingerne, som vil invitere til at refleksion efter at have besøgt museet.

Hanen, DTU – 25.000 kr.
Kort om idé: Idéen er et kompakt og transportabelt fadølssystem, der gør det muligt uafhængigt af bryggeri at tilslutte det på alle typer af fustager. Man kan bruge systemet uden behov for en stikkontakt eller tunge og omfattende tilslutninger.

Habekost Ventures, Aarhus Universitet – 49.627 kr.
Kort om idé: Idéen er en app med verdens første AI, der kan komme med forslag til handlinger i forhold. Denne AI vil være arbejde ud fra forholdets kontekst og situation. Den primære funktion vil være at give et forslag til en handling til hver partner i forholdet. Håbet er, at det vil være et ressourcestærkt værktøj, hvis mål er at gøre langvarige forhold nemme, sjove og spændende.

Om Mikrolegat: Mikrolegat er Fonden for Entreprenørskabs støttemidler som uddeles til studenterstartups på videregående uddannelser.

Udover de mange vindere deltog hundredevis af andre hold med dygtige elever og studerende, som alle har været en del af undervisningsforløb og programmer, som sætter virkeligheden på skoleskemaet via entreprenørskabsundervisning. Alle får de øgede evner til at skabe, forandre og gøre en forskel, og det var det, vi fejrede onsdag til Danish Entrepreneurship Festival i Messe C, Fredericia. 
I alt deltog 3.600 i løbet af dagen.