Tilbage til oversigten over Fondens artikler

28.11.2023

Vinderen af Life Science gymnasiedysten er fundet

Fredag gik det løs med gymnasiedyst på Syddansk Universitet i Odense, hvor fem gymnasier dystede mod hinanden med deres idéer inden for Life Science.

Det blev holdet Tangkiks fra Nærum Gymnasium, der løb med førstepladsen og 10.000 kr. Holdet består af Halfdan Qvortrup Thomsen, Peter Haarbo Ørsted, Isabella Lyhning og Anna Tange Løvsted. Deres idé går ud på at høste tang fra Vestafrika, hvor tangen er et problem for lokalsamfundene. De vil ekstrahere protein fra tangen og lave det til kiks, som der bliver spist mange af i Afrika. Kiksene vil indeholde flere proteiner end de kiks, der bliver solgt i Afrika på nuværende tidspunkt og på den måde, skal det hjælpe mod underernæring særligt af protein.

Om at vinde gymnasiedysten siger de: ”Det er helt mærkeligt. Vi er meget overraskede og havde ikke regnet med det. Men det giver virkelig en bekræftelse i, at vi har lavet noget godt, som vi kan arbejde videre med.”

Om at være med i forløbet siger de: ”Det har været mega godt at være med i innovationskonkurrencen. Vi har lært så meget, og det har været spændende at se alle de andre hold.”

2. pladsen og 5.000 kr. gik til team Muslingerne fra EUC Lillebælt.
3. pladsen og 2.000 kr. gik til team ADHD Biomarkør fra Egedal Gymnasium og HF.

De andre deltagende skoler er Herlufsholm Skole og Gods og Rødkilde Gymnasium.

Forløbet blev skudt i gang i april i år, og siden har eleverne brugt deres faglige viden fra deres undervisning til at skabe værdi for verden ved at kombinere Life Science og entreprenørskab. Konkurrencen har givet mulighed for at kombinere de naturfaglige fag med en anvendelsesorienteret indsigt.

Life Science er videnskaben om livet og studiet af alt levende omkring os. Det er en paraplybetegnelse for områderne medico, biotek, lægemidler, hjælpemidler, digitale løsninger og velfærdsteknologi.

Bristol Myers Squibb er en stærk samarbejdspartner i alle Fonden for Entreprenørskabs aktiviteter inden for Life Science.

Projektet har modtaget støtte fra Region Hovedstaden.