
I forløbet ”Fremtidens Grønne STEM Iværksættere” (https://gate21.dk/projekt/fremtidens-groenne-ivaerksaettere/) har eleverne arbejdet med STEM-kompetencerne i en iværksætterrolle og udviklet nye ideer/produkter, der taler ind i den grønne omstilling og FNs 17 verdensmål. Projektet har haft tre deltagende uddannelser fra skolen: Tømrer-, frisør- og mediegrafikeruddannelsen.
Skolen har særskilt søgt midler til en videre uddannelsesspecifik kompetenceudvikling af lærerne, så de bliver mere fortrolige med forløbets faser og får gennemtænkt og afprøvet til uddannelsesspecifikke cases. Formålet var at sikre lærernes kompetencer til at kunne undervise i bæredygtige og innovative forløb i de 5 centrale faser: - Vidensindsamling - Idegenerering - Prototypeudvikling - BMC – Formidling. Kompetenceudviklingen er gennemført som fire workshops.
Kompetenceudviklingen blev designet efter metoden 'learn-by-doing', så workshoppen satte lærerne i elevernes sted med gennemførelse fra start til slut i forløbets fem faser (up-speedet version, da det normale forløb tager en hel uge!), med henblik på at lærerne blev mere bekendte og fortrolige med hele opbygningen af undervisningsforløbet.
Der blev gennemført 4 workshops - hvor faglærere fra hhv. frisør-, tømrer-, web- og mediegrafiker-uddannelsen har deltaget.
Det var oprindeligt planlagt at designe kompetenceudviklingen med 3 timers forberedelse og 6 timers afvikling af workshops, men en vurdering efter afholdt kompetenceudvikling workshops viste, at faglærerne havde brug for 3 timers efterbehandling af materialet for at sikre implementering i den enkelte undervisers drift.
Faglærernes feedback efterfølgende var klar - de følte sig meget bedre klædt på til at afvikle forløbets 5 faser fremadrettet.