Tilbage til oversigten over Teknologipagtens artikler

16/11/2022 00:00

Aalborg-elever vinder Kickstart for idé med arbejdstøj til store kvinder

De seks vindere af årets nationale finale i Kickstart Programme var mere end almindeligt overraskede, da deres navn blev udråbt som vinder af den nationale konkurrence ved Danish Entrepreneurship Festival i Øksnehallen i København.

Gruppen Venus Workwear fra Aalborg Handelsskole har som en del af deres deltagelse i Kickstart Programme udviklet arbejdstøj til store kvinder.

- Det er surrealistisk. Fuldstændig vanvittigt. Det havde vi slet ikke forventet, lød det fra Laura Pedersen efter overrækkelsen af checken på 10.000 kroner fra Think Human Foundation.

- Vi har lært, hvor langt man kan nå med en enkelt idé, og hvor vigtigt det er at samarbejde, sagde hun, mens resten af gruppen nikkede enigt.

Om gruppen sagde dommerne "Et stærkt team, som har leveret påmange aspekter. De favner bredt med deres produkt og er godt på vej."

Første skridt mod egen virksomhed
Kickstart Programme er en opfinderkonkurrence målrettet elever på erhvervsuddannelserne.

I løbet af efteråret har eleverne arbejdet med iværksætteri i undervisningen. Her har de udviklet et produkt, koncept eller en service og taget de første skridt til at starte deres egen virksomhed.

De har arbejdet med alt fra idéudvikling til budgetter og har på deres egen skole været igennem en skolefinale, hvorfra de bedste hold er gået videre til den nationale finale i Øksnehallen. Mere end 700 elever har været med i efterårets Kickstart Programme-forløb.

Regnvand, fravær og billig mad
Andenpladsen og 6000 kroner gik til Team Traktor fra Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster for en idé om opsamling af regnvand til brug i blandt andet toiletter.

Et hold fra Sosu H i København tog tredjepladsen for deres forslag til en ny fraværsaftale for psykisk udfordrede unge på ungdomsuddannelserne.

En særlig bæredygtighedspris på 7000 kroner stiftet af HK Danmark gik til "SU ma" fra Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster for deres hjemmeside for SU modtagere med billige madløsninger.

Til finalen i Kickstart Programme i Øksnehallen deltog cirka 140 elever fordelt på 40 hold.