Tilbage til oversigten over Teknologipagtens artikler

02/11/2022 00:00

Guldborgsund Kommune vinder af "Årets innovative læreplads"

På kontorelev Mia Edvardsens indstilling vandt Guldborgsund Kommunes afdeling for uddannelse og udvikling onsdag prisen som "Årets innovative læreplads". Kollegerne i afdelingen har givet Mia tid, opbakning og sparring til at foretage afgørende ændringer i arbejdsprocedurer i afdelingen.
Guldborgsund Kommune vandt med et mulehår foran støberivirksomheden Vald. Birn fra Holstebro og logistikvirksomheden DSV fra Horsens.

Der var store smil og varme knus til alle fra kontoret i Nykøbing Falster, da Guldborgsund Kommunes afdeling for uddannelse og udvikling onsdag blev kåret som "Årets innovative læreplads" ved en ceremoni i Dansk Arbejdsgiverforening i København.

Da kontorelev Mia Edvardsen indstillede sin læreplads, var det egentlig bare for at give dem et skulderklap. Hun havde slet ikke fantasi til at forestille sig, hvad det ville føre til, sagde hun, da hun stod med blomster, diplom og statuette i hånden.

- Jeg ville bare anerkende dem for at have taget så godt imod mig, og så gik det helt amok. Jeg er vildt overrasket, for jeg har jo ikke sparet flere millioner, som nogle af de andre har. Det var virkelig et stærkt felt, sagde hun efter prisoverrækkelsen.

Fik styr på GDPR
Mia Edvardsen er kontorelev fra kontoruddannelsen på ZBC i Vordingborg. I sin elevtid har hun digitaliseret personalemapper for flere hundrede SOSU elever, så de nu er i trit med GDPR lovgivningen. Desuden har hun udnyttet kommunens telefonsystem og skabt en langt mere effektiv telefonbetjening i afdelingen.

- Vi synes jo ikke vi har opfundet noget særligt, men det har bare været så givende at have Mia. Derfor giver det mening at have fået en forklaring her i dag. Hendes mange indtryk har skabt ro og retning i afdelingen, og vi har fået en masse erfaringer, som vi kan bruge på andre områder, siger afdelingsleder Simone Kirkeskov.

Også afdelingen har været i lære
Det var netop et af de argumenter, som juryen fremhævede.

- I har været åbne for at lægge eksisterende rutiner til side, så Mias idé og løsning til forbedring reelt kommer til at blive brugt og vil skabe forandring og værdi i det daglige arbejde i afdelingen. Men det er ikke kun Mia, der har været i lære. I som afdeling har også været i lære. Jeres erkendelse af, at I kan bruge den erfaring, I har fået fra Mias projekter, bør fremhæves som et forbillede for kommuner, men også for virksomheder i hele landet, sagde HK formand og jurymedlem Anja C. Jensen som motivation for vinderen.

Stærkt felt
De andre finalister er støberikoncernen Vald. Birn i Holstebro, hvor støberiteknikerelev Kim Kunstmann har arbejdet med at effektivisere smelteprocessen til gavn for både miljø, arbejdsmiljø og bundlinjen i virksomheden og logistikvirksomheden DSV fra Horsens, der har givet speditørelev Anders Kusk rum og sparring til at finde og udvikle mere bæredygtige trafikveje ned gennem Europa i en tid, hvor det kan være svært at finde nok lastbilchauffører.

Prisen blev uddelt i samarbejde med Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.