Tilbage til oversigten over Fondens artikler

03.05.2023

Hillerød-elever vinder iværksætterkonkurrence for erhvervsskoler

En café med studievenlige priser og gratis lektiehjælp var så god en idé, at tre elever fra Hillerød Handelsskole, U/NORD onsdag vandt den nationale finale i iværksætterprogrammet Kickstart Programme

Det summede med gode idéer i Odense, da de 14 bedste hold erhvervsskoleelever fra hele landet onsdag den 3. maj deltog ved den nationale forårsfinale i iværksætteri for erhvervsskoler.

Forårsfinalen, der er en del af uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Kickstart Programme, som Fonden for Entreprenørskab står bag, blev holdt i de smukke lokaler på hotel Comwell H.C. Andersen Odense. Alle eleverne havde forberedt sig grundigt og havde knivskarpe pitches parat, så dommerne var på hårdt arbejde, da de skulle vælge mellem de mange nytænkende og innovative ideer.

Det blev de EUX Business-studerende Emilie Hjort Hansen, Camilla Dehn Christiansen og Noah Emanuel Bonde Pilo på henholdsvis 20, 18 og 16 år fra Hillerød Handelsskole, U/NORD, der løb med førstepladsen.

De tre vindere blev glade, men også noget overraskede, da deres holdnavn Den lille café blev råbt op på scenen som vindere af konkurrencen med en præmie på 10.000 kr.

- Det er fuldstændig surrealistisk, at vi har vundet. Det havde vi på ingen måde forventet. Vi har bare lært rigtig meget af at være med, og i dag har vi fået mange gode råd med fra dommerne, lød det samstemmende fra gruppen umiddelbart efter prisoverrækkelsen på scenen foran de øvrige grupper og deres klassekammerater.

Det var ikke kun førstepladsen, som Hillerød Handelsskole, U/NORD hev med hjem fra Odense. Holdet Zafe blev belønnet med andenpladsen og præmien på 6.000 kroner for deres idé om et låg til drikkevarer i nattelivet, som skal mindske risikoen for at blive drugged i byen og som bonus sikre færre spildte drinks.

Tredjepladsen og præmien på 4.000 kroner blev vundet af holdet FindMe fra Herningsholm Erhvervsskole med idéen om en hjælpeskærm med en QR-kode, der skal gøre det lettere for forbrugere at finde varer i eksempelvis de store dagligvarebutikker og byggemarkeder.

Udover hovedprisen blev der også uddelt en bæredygtighedspris stiftet af HK Danmark med en præmie på 7.500 kroner. Her vandt holdet TEMPUS fra Herningsholm Erhvervsskole med deres idé om bæredygtig emballage til menstruationsbind og tamponer.

Forårsfinalen er en del af uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Kickstart Programme, hvor erhvervsskoleelever lærer, hvordan de omsætter egne idéer til reelle virksomheder. Der er fokus på at udvikle færdigheder til at se muligheder og handle, at kunne bruge sine kompetencer meningsfyldt og på at kunne skabe relationer til omverdenen.

Det er Fonden for Entreprenørskab, der står bag Kickstart Programme, og forårsfinalen er støttet af Think Human Foundation og HK Danmark.